© Powered by SiteSpirit

 
random5.jpg

header1.jpg

logoPC.png

Tom Yum Ghoong

tom yum ghoong2.jpg

Tom Yum Ghoong: "Hot & sour" soep met garnalen
  






Ingredienten voor 4 personen:

  16    grote garnalen(rauw)                                    
    1    stengel citroengras
    2    teentjes knoflook
    2    eetlepels zonnebloemolie
    1    theelepel laos (galangawortel)
    1    cm. geschilde gemberwortel
    1    rode spaanse peper
    2    limoenblaadjes
    1    ui, gesipperd
    2    eetlepels vissaus
    1    eetlepel suiker
    1    citroen geperst
    2    eetlepels verse koriander
    1    vis/kipbouillonblokje of poeder
    1    eetl. rode currypasta
    2    tomaten
100    gram champignons / chinese paddestoelen


Bereidingswijze:

Doe een soeppan op het vuur en verhit hierin wat olie.
Fruit hierin de garnalen aan en neem na enkele
minuten weer uit de pan en zet even weg. In de achter-
gebleven olie gaan de ui, de gesnipperde knoflook,
de gesneden pepers en de currypasta.
Laat dit op een zacht vuur pruttelen en snijd de citroengras
zo fijn mogelijk. Doe dan de laos- en de gember in de pan.
Snijd de tomaten en paddestoelen in grove stukken.
Voeg dit toe aan het mengsel in de pan.
Giet hier 1˝ liter water overheen evenals het bouillon-
blokje (verkruimeld) en de limoenblaadjes en de vissaus.
Doe de garnalen terug in de pan en laat even gaar worden.
Maak de soep af met het citroensap en de koriander, proef
op smaak en serveer direct.


PrivateChef © 2012   | © Powered by SiteSpirit