© Powered by SiteSpirit

 
random7.jpg

header1.jpg

logoPC.png

Gebraden kwartel in (eigen) jus

Lekker voorgerecht

kwartel 1.jpg

Nodig voor 4 personen:      
2 Gehalveerde kwartels   
1 Sjalotje en 1 teentje knoflook  
˝ Glas witte wijn   
4 Stronken witlof en een handjevol gehakte peterselie      
Peper, zout en 50 gram boter, in blokjes en olijfolie 
               
Bereiding:  
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestrooi de kwartels met peper en zout en braad rondom aan in een pan met een scheutje olijfolie.
Maak ondertussen de witlof schoon en snijd het in plakjes.
Als het begint te kleuren, draai ze dan om en voeg een klont boter toe. Zet de pan in de oven om de kwartels verder te laten garen (ca. 10 minuten).
Zet een andere pan op het vuur en met een scheutje olijfolie en bak de witlof aan.
Breng op smaak met peper en zout en laat zachtjes verder garen.
Haal na de gewenste tijd de kwartels uit de oven en laat het rusten op een schaal.
Zet de pan terug op hoog vuur en blus af met de wijn en proef of het eventueel nog peper en zout nodig heeft, je hebt nu een  verse jus.
Als het een beetje is ingekookt, roer er dan de boter doorheen en de peterselie.
Doe op het midden van het bord een hoopje witlof en leg de kwartel erbovenop. Schep er wat van de jus overheen en serveren maar!


PrivateChef © 2012   | © Powered by SiteSpirit