© Powered by SiteSpirit

 
random3.jpg

header2.jpg

logoPC.png

Gebakken witvis met kervel roomsaus

site 8 10-04.jpg


Nodig voor 6 personen:
  ·        
6 stukken vis zoals heilbot, kabeljauw… in stukken van ca. 100 gram.        
Spitskool, in dunne reepjes gesneden (evt. vervangen door gewokte spinazie o.i.d.)         
1 sjalotje, fijn gesnipperd en 1 knoflookteentje        
Vers gesneden kruiden zoals bieslook, kervel, peterselie of dragon.        
150 ml. kookroom of crème fraîche en 1 glas droge, witte wijn.        
150 ml. kippenbouillon (evt. blokje met water vermengd).        
Peper, zout en bloem.        
Frisee sla en/of sakura cress voor garnering.        
Olijfolie en een paar klontjes ijskoude boter.       

Bereiding:

Blancheer de kool enkele minuten in kokend water en giet dit af als het nog beetgaar is. Doe in een kom, breng op smaak met peper en zout, roer er wat boter doorheen en houd warm. Breng de vis op smaak met peper en zout, wentel door de bloem en zorg ervoor dat je de overtollige bloem er vanaf klopt. Dit zorgt ervoor dat er geen dikke pannenkoek omheen komt….   Breng in een sauspan de wijn aan de kook, laat inkoken tot 50% en voeg  de sjalot en knoflook toe. Voeg er de room en de crème fraîche aan toe en breng op smaak met peper en zout (evt. bouillonblokje), let hierbij op dat een blokje al vrij zout van smaak is. Verdunnen met water tot de gewenste dikte en roer er een paar klontjes ijskoude boter doorheen voor een mooie gladde en glanzende saus. Voeg er op het laatst de vers gesneden kruiden aan toe en klaar….  
Zet een koekenpan op het vuur en bak de vis in een scheutje olijfolie op matig vuur aan beide kanten tot het een goudbruine kleur heeft. Let op dat het niet te hard gaat, anders breken de eiwitten eruit en zie je er aan de zijkanten vieze witte smurrie uitkomen en is de vis te gaar.
Maak in het midden van het bord een mooi hoopje van de kool, leg er de vis op en drapeer de saus eromheen. Garneer het af met de frisee en de cress.


PrivateChef © 2012   | © Powered by SiteSpirit