© Powered by SiteSpirit

 
random7.jpg

header2.jpg

logoPC.png

Thaise noodles à la James

Dit is het recept uitgezonden bij "Aperitivo" op 06-03-2007

036 - kopie.jpg

 Nodig voor 4 personen:
250 gram blanke eiernoodles
200 gram grote garnalen (rauw)
    1 rode ui, gesnipperd
    1 stronkje paksoy, in schuine stukken gesneden
    1 bosje lente-ui, schuingesneden incl. groen
    1 handvol grofgesneden verse koriander
    2 tenen knoflook
    2 spaanse pepers
    1 eetl. fijngesneden gember
    1 afgestreken eetl. rode currypasta
    1 ernstige scheut vissaus (nam pla)
    1 bouillonblokje (kip)
    2 eetl. suiker
       Zonnebloemolie en evt. zout en peper

Bereiding:

Kook de noodles in 3 minuten gaar en laat het snel
afkoelen met koud water.
Maak het goed los met je handen en werk er wat olie
doorheen zodat het niet vastplakt en klef wordt.
Doe wat olie in een wok en laat lekker heet worden.
Voeg de ui, knoflook, gember en pepers toe en laat op
hoog vuur bakken.
Ros de garnalen erbij en als ze een beetje oranje gaan
kleuren, de currypasta, vissaus de suiker en het
verkruimelde bouillonblokje erbij mikken.
Schep alles goed om tot de currypasta is opgelost.
Nu gaat de paksoy erbij en na even roerbakken, ook
de noodles, de lente-ui en evt. wat zout naar smaak.
Pas op met zout want de vissaus is ook erg zoutig!
Nog 1 minuutje op hoog vuur onder voortdurend
omscheppen laten doorwarmen. Doe nu het vuur uit
en schep de koriander er op het laatste moment door.
Smullen maar………


PrivateChef © 2012   | © Powered by SiteSpirit