© Powered by SiteSpirit

 
random6.jpg

header2.jpg

logoPC.png

Oosterse pompoensoep

Pompoensoep met kokosmelk en gember

001 - kopie.jpg

Nodig voor 8 personen:  
1 (Fles) pompoen, in stukjes gesneden.
300 gram kip, dijenvlees of filet.
1 bosje verse koriander, gesneden.
1 Spaanse peper, zaadlijst verwijderd en fijngesneden. (bewaar iets voor garnering)
200 ml. kokosmelk/kokosroom.
1 kippen/groenten bouillonblokje opgelost in een liter water.
1 theelepel paprikapoeder en kerriepoeder.
1 gesnipperd uitje en 2 teentjes knoflook, fijngesneden.
1 eetl. gember en citroengras, fijngesneden  
Een scheutje olijfolie, peper, zout en natuurlijk een staafmixer…    

Bereiding:  
Snijd de kip in smalle reepjes en bak aan met peper, zout, paprikapoeder en kerriepoeder tot het krokant is en laat uitlekken op keukenpapier.
Zet een pan op het vuur en fruit de ui, knoflook gember, citroengras en pepertje aan.
Voeg nu de paprika en kerrie toe en laat even meestoven.
Doe de pompoen en de bouillon erbij en laat lekker pruttelen. Proef op smaak en voeg de kokosmelk toe en laat koken tot het gaar is.
Pureer de soep met de staafmixer en check de smaak en voeg de koriander toe.
Doe een mooie schep op je bord/kom en leg in het midden een paar stukjes kip, top af met koriander en sprenkel er wat kokosmelk over.
Prachtig en simpel voorgerecht voor de winterdagen!


PrivateChef © 2012   | © Powered by SiteSpirit